miercuri, 30 septembrie 2009

Melc,melc....

Stiati ca....

Deşi au atât organe de reproducere masculine cât şi feminine, trebuie să se împerecheze cu melci din aceeaşi specie înainte de depunerea ouălor.

Unii melci se pot comporta deopotrivă ca masculi într-un sezon şi ca femele în altul. Alţii joacă rolul deopotrivă fiind fertili în mod simultan.

Când melcul este dezvoltat destul, ceea ce poate dura ani de zile, împerecherea are loc primăvara târziu sau la începutul verii.

Uneori are loc şi o a doua împerechere. În climatul tropical împerecherea poate avea loc de mai multe ori pe an. În alte climate melcii se pot împerechea în jurul lunii octombrie şi a doua oară la diferenţă de 2 săptămâni. După împerechere, melcii pot reţine sperma pentru o perioadă de până la 1 an, dar în mod normal depun ouă în câteva săptămâni.

marți, 29 septembrie 2009

luni, 28 septembrie 2009

Autumn Flowers



Flowers have spoken to me more than I can tell in written words. They are the hieroglyphics of angels, loved by all men for the beauty of their character, though few can decipher even fragments of their meaning.

duminică, 27 septembrie 2009

Festivalul Toamnei.....




Cam asa arata orasul Sinaia ieri....Cica,e Festivalul Toamnei.Noi am plecat spre Sinaia cu speranta ca vom putea respira cateva ore un aer mai curat.Din pacate acolo am gasit fum,miros de fripturi si o aglomeratie crunta.Ne-am resemnat,am mancat cativa mici,si am venit acasa.

joi, 24 septembrie 2009

miercuri, 23 septembrie 2009

I se spune.....Dracula.

Stiati ca...
Desi prima mentionare a Contelui Dracula apare in romanul lui Bram Stoker - "Dracula" (1897), nu Stoker a fost cel care a inventat acest nume. Originalul Dracula a trait in secolul al XV-lea, nu era conte, ci voievod si nu era vampir (si nici nu a fost vreodata asociat de traditia populara cu aceste fiinte). Numele lui era Vlad Tepes, iar Stoker nu stia nimic despre personajul istoric, insa i-a gasit numele intr-una dintre cartile pe care le studia ("Despre Principatele Valahiei si Moldovei, 1820), unde exista o scurta mentionare a domnitorului Dracula si a luptei sale impotriva turcilor. Ceea ce i-a atras atentia lui Stoker asupra numelui a fost o nota a autorului care preciza ca "Dracula" inseamna in romana diavol si, desi intentiona sa-si numeasca personajul "Contele Wampyr", numele "Dracula" i s-a parut a fi mai potrivit.

luni, 21 septembrie 2009

Ziua Internationala a Pacii


Minutul de Linişte

O activitate importantă de Ziua Internaţională a Păcii este minutul de linişte la ora 12 după-amiaza pe orice fus orar din lume. Secretarul General Kofi Annan a rugat toate departamentele şi agenţiile ONU să îşi extindă atenţia, trimiţând o invitaţie specială şi societăţii civile, evidenţiind Minutul de Linişte la 12 după-amiaza. Adunaţi-vă în jurul unui simbol reprezentativ pentru pace sau pur şi simplu luaţi un minut de linişte în locul unde sunteţi. În fiecare an de Ziua Internaţională a Păcii se anunţă minutul de linişte prin sunarea Clopotului Păcii.

duminică, 20 septembrie 2009

Undeva in Romania.

Muntii sant inceputul si sfarsitul oricarui peisaj natural.

sâmbătă, 19 septembrie 2009

Forest

“Have a deep respect for the source of life and also for the ocean, for the forest, for the stars and for the truth.”

vineri, 18 septembrie 2009

My guitar

You know me and this guitar seen brighter days
Wrote better songs and traveled so far
But now the strings are rusted
And all my dreams are busted

Son there's no more songs left in this old guitar
Son there's no more songs in this old guitar
We've been together through many years
Shared a lot of tears and played a lot of smokey bars
We've set beneath the moon together picking to the stars

joi, 17 septembrie 2009

Puiul de gibon



Stiati ca....
Împerecherea are loc la aproximativ 2-3 ani. Gestaţia durează 7-8 luni, iar după aceea femela naşte un singur pui, pe care îl ţine un timp agăţat de corpul ei. Mama îl alăptează regulat în primul an, de-abia la începutul celui de-al doilea an ea separându-se de el şi lăsându-l “pe cont propriu”. Deşi puiul încă de la 2-3 ani începe să umble singur, se desparte de familie tocmai la 6-7 ani, iar după aceea îşi caută o pereche şi îşi întemeiază propria familie.
O caracteristică mai specială a gibonilor este cântecul. Orice gibon ce trăieşte în colectiv trebuie să cânte. Zilnic, sau la câteva zile, ei cântă, de cele mai multe ori în zori. Cântecul poate dura de la câteva minute la 2 ore, iar animalele cântă în duet (masculul şi femela), în cor (când li se alătură şi alţi giboni) sau solo.

miercuri, 16 septembrie 2009

Love is Beautiful

You hold my hand, I caress your lips,
You look into my eyes and my heart beat skips.
I stroke your back skin so soft and smooth,
I admire your face, every line, every groove.
We move in a little closer, our bodies entwine,
you touch my neck, it sends shivers down my spine.
You whisper that you love me and I know it's true
because I feel it in my heart and I love you too.

marți, 15 septembrie 2009

luni, 14 septembrie 2009

La inaltime


De cand am aflat ca s-a deschis Arcul de triumf pentru vizitatori am incercat sa ajung si eu pe acolo insa nu am nimerit niciodata acea zi din fiecare luna cand e deschis. Ieri, din pura intamplare m-am aflat in zona si uimitor, se putea vizita. Va prezint o vedere de pe acest monument, mica noastra asemanare cu Parisul. Din pacate, ne fiind planificata, nu am avut aparatul la mine asa ca a trebuit sa ma folosesc de telefon. Scuzati calitatea scazuta.

duminică, 13 septembrie 2009

sâmbătă, 12 septembrie 2009

Lazy-head

"My back hurts! Probably from all that climbing on ropes. I need a massage."

joi, 10 septembrie 2009

Birdly love

No matter how the weather is, our love remains strong.

miercuri, 9 septembrie 2009

Puiuţul Panda.




Stiati ca:
Femelele de panda devin capabile de reproducere după trei sau patru ani. În timpul perioadei de împerechere, între lunile aprilie şi mai, ambele sexe lasă urme de miros pe stânci şi pe copaci. Uneori, mai mulţi masculi se luptă pentru o femelă. Urşii scot urlete în perioada de împerechere.

O dată la doi sau trei ani, o femelă naşte unul sau doi pui de mărimea unor hamsteri, după o perioadă de gestaţie cuprinsă între trei şi şase luni. Micuţii cântăresc doar 75-150 de grame şi, având nevoie constantă de căldură şi îngrijire, de obicei doar unul supravieţuieşte. Pui devin independenţi la vârsta de 18 luni. Urşii panda uriaşi au un ritm de reproducere foarte scăzut, mulţi tineri urşi murind din motive încă necunoscute.

luni, 7 septembrie 2009

Nature

Everything in nature is lyrical in its ideal essence, tragic in its fate, and comic in its existence.

duminică, 6 septembrie 2009

Stapana casei.



O vorba buna spusa de Hitler:
"Cu cat cunosc mai bine oamenii,cu atat iubesc mai mult cainii"

sâmbătă, 5 septembrie 2009

Superstitii

Stiati ca....

  • Spargerea unei oglinzi e un lucru îngrozitor, pentru că şapte ani de nenorociri se vor abate peste tine de acum încolo. Probabil, motivul vine din credinţa strămoşească privind faptul că sufletul omului sălăşluieşte în oglindă şi, odată spartă oglinda, sufletul acestuia este distrus, condamnându-l pe om la o moarte timpurie, fără a avea mai apoi şansa de a intra în Rai. Ca să eviţi consecinţele catastrofale ale spargerii unei oglinzi trebuie să culegi cu grijă toate cioburile şi să le arunci într-un râu.
  • Cel care priveşte în oglindă atunci când cadavrul se află încă în casă va muri următorul şi asta pentru că o veche tradiţie spune că sufletul omului sălăsluieşte în oglindă.
  • Poartă ghinion să primeşti în dar o oglindă
  • O persoană urâtă care se uită într-o oglindă va cauza spargerea acesteia
  • Nu e bine să te uiţi într-o oglindă la lumina lumânărilor sau să stai noaptea în faţa oglinzii în întuneric
  • Se spune că fetele pot îndeplini un ritual în faţa oglinzii prin care îşi pot chema rudele moarte sau să îşi vadă viitorii aleşi ai inimii
  • Încarnările satanice nu îşi suportă oglindirea sau nu se văd în oglindă
Sincer,eu una nu cred in asa ceva....

vineri, 4 septembrie 2009

Summer road


A perfect summer day is when the sun is shining, the breeze is blowing, the birds are singing, and the lawn mower is broken.

joi, 3 septembrie 2009

miercuri, 2 septembrie 2009

La tara....

In aceasta vara,mai de voie mai de nevoie a trebuit sa ajung intr-un sat....undeva in Romania.Sat...mult spus. Acest sălaş începe cu principala sursă de socializare a sătenilor, cârciuma, căreia de vreo 2 ani i s-a atribuit hiperbolica denumire de supermarket. La o primă vedere din exterior pare a fi unul din acele magazine lăsate pradă păianjenilor şi prafului. Geamurile imense sunt suficient de slinoase încât vara nu mai este nevoie de perdea pentru a face umbră iar uşa, de un verde îndoielnic, este „cârpită” cu două plăci de lemn bătute în cuie sub forma unui X. Cât despre acoperiş, nu un adjectiv ar fi cel mai potrivit pentru a-l descrie, ci un substantiv: sită. Partea din mijloc pare a vrea să facă cunoştinţă cu interiorul căci seamănă cu un scaun cândva drept pe care s-a aşezat o doamnă generos proporţionată. Pentru o persoană care a văzut localuri mai impozante, această imagine ar fi suficientă pentru a nu alege să exploreze şi interiorul. Având însă ca terţiară calitate curajul, m-am încumetat şi am trecut pragul acestui pardis rural.
Primele două minute petrecute în interior sunt cele mai cruciale. Aerul închis, „condimentat” cu tutun şi iz de alcool te face să lupţi cu propriii plămâni în încercarea de a respira. După cinci minute am reuşit să respir cât de cât normal iar după încă zece o senzaţie vagă de ameţeală mi-a acaparat simţurile. Nici nu mai este nevoie să comand de băut se pare. Ameţeala însă nu mă împiedică să analizez în detaliu atmosfera locului. De la masa la care m-am aşezat pot să cuprind cu privirea cam toată încăperea, căci doar una este. În faţă, lângă intrare, se află tejgheaua barului, un bloc de lemn care pare a fi deja la a patra generaţie. Culoarea originală pare să fi fost un maro deschis, asemea cafelei cu lapte. Se mai vede pe margini. Restul este de un maro închis şi în unele locuri chiar negru, asemănător lemnului ars. Peretele din spatele tejghelei este acoperit cu rafturi, pe care este expusă o varietate de produse, de la sticlele cu băuturi de pe cel mai înalt raft, până la pungi de făină sau aparate de ras împrăştiate fără o categorizare anume.
Mă îndrept cu încredere către bar şi întâlnesc chipul roşu al unui domn de aproximativ 50 de ani care îmi aruncă un zâmbet relativ dubios ce îi dezvăluie patru colţi galbeni-portocalii. Îi zâmbesc înapoi şi îl întreb dacă are Santal. Renunţă la zâmbet. Mai încerc odată, cerând Nestea. Ridică o sprânceană. Oftez şi îi cer o sticlă de Cola. Îi revine zâmbetul. Băutura universală. În timp ce aştept să se întoarcă cu sticla mea de Cola, mă întorc pe jumătate spre partea cu mese, şase la număr. Două mese lungi sunt aşezate dealungul celor doi pereţi laterali iar celelalte patru, mai mici şi rotunde ocupă restul încăperii. Peretele din spate are acelaşi verde ciudat al uşii, iar pe alocuri vopseaua ciobită arată albul iniţial al camerei. Un afiş mare reprezentând o variantă veche de reclamă la Coca-Cola stă paşnic în mijlocul peretelui. Un colţ pare să fi fost rupt şi lipit cu o făşie de scotch alb iar un alt colţ atarnă nestingherit. Îmi iau în primire băutura şi mă întorc la masă.
Mă aşez pe scaun şi imi revine în minte imaginea acoperşului. Cu o mică ezitare, privesc în sus. Observ imediat partea lăsată. Din interior nu pare atât de periculoasă. Altceva imi atrage atenţia, şi anume multitudinea de pete rezultate în urma ploilor. Cea mai mare are aproape formă de cerc, cu câteva încreţituri pe margine. În mijlocul tavanului atârnă un bec, a cărui unică susţinere este un fir lipit la mijloc cu aceiaşi bandă albă de scotch. După această mică inspecţie a tavanului încerc să mă „familiarizez” cu cei prezenţi. Nu sunt mulţi. La una din cele două mese lungi stau trei bărbaţi, cu câte doua sticle de bere fiecare, şi discută foarte aprins. Din cauza cantităţii de alcool pe care presupun că au consumato, nu pot să descifrez decât puţine cuvinte, cele scurte, cele lungi fiind stălcite peste măsură. La cealaltă masă este un singur domn. Are în faţă un pahar gol, la care se uită cu insistenţă, probabil în speranţa că se va umple. Ridică apoi capul şi rămâne cu privirea spre uşă, preţ de 5 minute, după care se scutură, ca şi cum s-ar fi trezit dintr-un coşmar şi strigă să i se mai aducă un pahar de coniac. Două femei stau în celalalt capăt al mesei şi vorbesc în şoaptă. Un copil se iveşte de sub masă şi începe să tragă de mâna uneia dintre femei. Aceasta se apleacă spre el şi îl lasă să îi şoptească ceva la ureche, după care începe să râdă zgomotos. Este un râs ascuţit, asemenea unei bucăţi de cretă nouă cu care tocmai s-a tras o linie pe tablă. Imediat după această scenă, uşa se deschide şi intră o altă femeie care se aşează alături de celelalte două, şi pornesc iar să vorbească în şoaptă.
Această atmosferă destul de monotonă este întreţinută de o melodie lăutărească ce vine din spatele barului. Pot deosebi uşor sunetul unui acordeon al cărui ritm seamană cu mişcarea unor valuri. Se poate auzi şi scârţâitul unei viori prost acordate dar care este compensat de ritmul vioi al unui flaut. Şoaptele femeilor, tropăitul neîncetat al copilului, răsetele celor trei bărbaţi animaţi de căldura alcoolului consumat, o sticlă scăpată de barman, flautul, un alt râset ascuţit al femeii, vântul ce zgâlţâie geamurile „fumurii”, becul atârnat de tavan care împrăştie o lumină cenuşiu-portocalie, tusea grotescă a barmanului care îi face faţa şi mai roşie. Aceasta este imaginea unei cârciumi în care predomină culoarea verde, mirosul de tutun şi voia bună, emblema satului şi locul unde toţi sunt bine-veniţi.
Salut politicos barmanul zâmbăreţ, împing uşa care scoate un zgomot ca un oftat prelung şi îmi inund plămânii cu aerul rece al serii. Arunc o ultimă privire spre acoperişul care stă nehotărât şi aşteaptă ploaia care se strecoară de fiecare dată printre crăpăturile sale. Încep să mă îndepărtez, iar un ultim râs ascuţit imi ajunge slab la ureche apoi se pierde în întuneric.

marți, 1 septembrie 2009

Corner of heaven

Study nature, love nature, stay close to nature. It will never fail you.