sâmbătă, 1 mai 2010

Si un pic de rosuPentru romani in antichitate, un steag rosu era un semnal de batalie.
Datorita vizibilitatii sale, rosu semnifica si interzis dar insoteste si lucrurile care trebuie sa iasa in evidenta cum sunt echipamentele de foc.
Culoarea rosie are semnificatii variate in functie de tara in care o consideram.
In Rusia rosu inseamna frumos. Bolsevicii foloseau steagul rosu ca si simbol al detronarii tarului in 1917. Asa a devenit rosu culoarea comunismului.
In India rosul este simbol al soldatului. Rochia de mireasa in traditia indiana era de culoare rosie si semnifica bogatie.
In sudul Africii rosul este asociat cu plangerea si tristetea.
In China rosu este considerat noroc si este folosit de sarbatori si nunta.
In Grecia si alte tari ortodoxe oaule sunt vopsite in rosu de Paste si se considera ca aduc noroc.

7 comentarii:

 1. Bună Ziua
  Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
  Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
  Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
  Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
  Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea, să ne acorzi un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
  Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul radiowhisper_com sau un email radiowhisper_com@yahoo.com pentru a discuta mai multe.
  Mulţumesc,
  Cu stimă Vlad!

  RăspundețiȘtergere
 2. Rosul, este considerata si culoarea puterii, deoarece inspira optimism...

  RăspundețiȘtergere