vineri, 30 aprilie 2010

Un pic de galben



Stiati ca....
Conform unei superstitii , narcisele galbene aduc noroc , cu conditia de a nu fi calcate in picioare.Totodata daruirea sau aducerea intr-o casa a unei singure flori de narcisa galbena aduce ghinion sau nenoroc.

O femeie care daruieste o narcisa galbena unui barbat , ii semnaleaza acestuia ca i-a remarcat aspectul cavaleresc .

joi, 29 aprilie 2010

Zambeste !



Cladeste fiecare zi pe un fundament de ganduri placute. Nu te lasa necajit de nici o imperfectiune de care te temi ca ar putea sa-ti impiedice progresul. Aminteste-ti, cat mai des cu putinta ca esti o creatura a lui Dumnezeu si ca ai puterea de a-ti indeplini orice vis prin aspiratii nobile. Poti zbura cand vei decide ca poti. Lasa viziunea din inima ta sa fie proiectul vietii tale. Zambeste!

miercuri, 28 aprilie 2010

Iubire


Iubirea? Ce-i iubirea? se gândea el. Iubirea stă în calea morţii. Iubirea este viaţa. Tot, tot ce înţeleg, înţeleg numai pentru că iubesc. Tot ce există, există pentru că iubesc. Totul e legat numai de iubire. Iubirea este Dumnezeu şi, când mori, înseamnă că tu, o particică din iubire, te întorci la izvorul veşnic al tuturor lucrurilor.- Lev Tolstoi-

marți, 27 aprilie 2010

Legenda Liliacului


O straveche legenda greceasca povesteste cum tanarul Pan , zeul padurilor si campiilor , a intalnit-o in zorii unei zile pe frumoasa nimfa Syringa .El i-a admirat gratia si perefectiunea trasaturilor si s-a decis sa ii vorbeasca , insa , speriata , nimfa a dat bir cu fugitii.Pan a incercat sa o urmareasca , dar ea s-a transformat dintr-o data intr-un tufis parfumat de liliac. Pan , indurerat , a izbucnit in lacrimi si apoi a inceput sa colinde padurile , facand bine tuturor celor pe care ii intalnea.In acest fel , Syrunga a devenit numele latin al florii de liliac.

luni, 26 aprilie 2010

Beauty....



To pick a flower is so much more satisfying than just observing it,
or photographing it ... So in later years, I have grown in my
garden as many flowers as possible for children to pick.

sâmbătă, 24 aprilie 2010

Ce bine dorm !


“O pisică are propria ei opinie despre fiinţele umane. Nu spune prea multe, dar îţi poti da seama şi singur că nu ai vrea să auzi tot adevărul” – Jerome K. Jerome

joi, 22 aprilie 2010

miercuri, 21 aprilie 2010

Lalele....lalele



Stiati ca....
Laleaua rosie este unul din simbolurile zilei Sfantului Valentin (Valentine's Day).Se spune ca in secolul XVI , sultanul Persiei isi arata afectiunea fata de aleasa sa daruindu-i lalele de un rosu aprins , simbolizand flacara neostoita a iubirii sale.Florile aveau mici puncte negre la baza , ceea ce arata ca inima sultanului era transformata in carbune de focul pasiunii sale.Datorita acestei legende , in epoca victoriana , lalelele erau folosite pentru a comunica dragostea.
Laleaua , "floarea primaverii" , simbolizeaza Imaginatia , Visarea, Iubitul/Iubita Perfect(a) , Declaratia de dragoste.

luni, 19 aprilie 2010

Verde....


Era frumos, bineînţeles; nu puteam să neg asta. Totul era verde: copacii, trunchiurile lor acoperite cu muşchi, ramurile adunate ca un baldachin, pământul acoperit cu ferigi. Chiar şi aerul se filtra verde printre frunze. Era prea verde - o planetă a extratereştrilor.
"Stephenie Meyer"

sâmbătă, 17 aprilie 2010

E frumos ?



Exista trei feluri de oameni: hotii,muncitorii si cersetorii.

joi, 15 aprilie 2010

Forever My Frist....

Forever shall you be the first
The first I loved
The first I kissed
The first that slipped away
I loved you from the moment we met
We spent one year officially together
But truly many more
With months apart it still seems we never changed our ways
Our ways of how we act
Never is a time we're near each other
That has anger or spite
Only love and dusty memories
Forever shall I love you
Forever shall you be
The only one who knows me
The only one I trust
Forever shall you be the one who holds my heart

miercuri, 14 aprilie 2010

marți, 13 aprilie 2010

Frumoasa floare de cires.....

Stiati ca.....
.Luptatorii japonezi isi comparau cele cateva ore de glorie dintr-o batalie cu viata scurta a florilor de sakura.Traiul samurailor , dedicati trup si suflet stapanilor lor , era asemanata cu frumusetea de scurta durata a florilor de cires.Atat de stransa a fost aceasta asociere , incat se spune ca un samurai din perioada Kamakura , care isi conducea trupele catre campul de lupta , era in stare sa isi opreasca marsul in cazul in care avea de trecut printr-o zona acoperita cu ciresi infloriti ; patrunderea intr-o astfel de regiune echivala cu o profanare a florilor de cires.Poate ca , din aceasta cauza , multe din stravechile castele japoneze sunt inconjurate de intinse plantatii de ciresi.
Pe de alta parte , in timpul celui de-al doilea razboi mondial , florile de cires au fost utilizate ca mijloace de propaganda a nationalismului si militarismului . Celebrii Kamikaze , pilotii japonezi care se angajau in misiuni sinucigase , luau cu ei in carlinga o creanga de cires sau isi pictau flori de cires pe aripile avionelor .

duminică, 11 aprilie 2010

Let's walk !


Everywhere is walking distance if you have the time.

vineri, 9 aprilie 2010

Ati vazut un pui de vulpe ?



Stiati ca....
Puii se nasc in vizuinile subterane, o singura data pe an, din martie pana in mai. De obicei, vin pe lume cate cinci “frati”, dar au fost studiate si cazuri extreme: un singur pui sau 12 - la o singura nastere! Puii de vulpe sunt orbi la nastere, ochii lor deschizandu-se abia dupa a doua saptamana de viata.

joi, 8 aprilie 2010

miercuri, 7 aprilie 2010

Poverty.....


Empty pockets never held anyone back. Only empty heads and empty hearts can do that.

marți, 6 aprilie 2010

Water is life


Nothing in the world is more flexible and yielding than water. Yet when it attacks the firm and the strong, none can withstand it, because they have no way to change it. So the flexible overcome the adamant, the yielding overcome the forceful. Everyone knows this, but no one can do it.

luni, 5 aprilie 2010

Primavara in culori....






Iubesc primavara oriunde; dar, daca as putea alege, as intampina-o mereu in gradina!

Florile sunt cel mai dulce lucru pe care l-a creat Dumnezeu; dar a uitat sa le dea si suflet.

sâmbătă, 3 aprilie 2010

Paste Fericit !

Sarbatoarea Sfanta a Invierii Domnului sa reverse asupra voastra sanatate, belsug si bucurii, iar Lumina din Noaptea Sfanta sa va ridice sufletele spre noi trepte spirituale si sa va insoteasca pasii pe drumul vietii.

joi, 1 aprilie 2010

Ne jucam sau dormim ?




Şi câinilor le e dor - nu ştiu mulţi oameni care să se bucure ca un câine căruia i s-a întors stăpânul acasă.