miercuri, 9 septembrie 2009

Puiuţul Panda.




Stiati ca:
Femelele de panda devin capabile de reproducere după trei sau patru ani. În timpul perioadei de împerechere, între lunile aprilie şi mai, ambele sexe lasă urme de miros pe stânci şi pe copaci. Uneori, mai mulţi masculi se luptă pentru o femelă. Urşii scot urlete în perioada de împerechere.

O dată la doi sau trei ani, o femelă naşte unul sau doi pui de mărimea unor hamsteri, după o perioadă de gestaţie cuprinsă între trei şi şase luni. Micuţii cântăresc doar 75-150 de grame şi, având nevoie constantă de căldură şi îngrijire, de obicei doar unul supravieţuieşte. Pui devin independenţi la vârsta de 18 luni. Urşii panda uriaşi au un ritm de reproducere foarte scăzut, mulţi tineri urşi murind din motive încă necunoscute.

10 comentarii:

  1. Animalele astea sunt absolut adorabile. Nu am vazut niciunul adevarat niciodata, da' mai bine, ca daca as fi vazut si n-as fi putut sa il smotocesc un pic,mi-ar fi parut tare rau.

    RăspundețiȘtergere
  2. 2% din pozele de pe acest blog nu sant facute de mine.Acestea chiar sant unele din ele.Chiar nu am vazut un panda pe viu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumusel Panda...vreau si eu sa ma joc cu el :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Hay ago más adorable que un bebe como este...?
    Saludos desde España...

    RăspundețiȘtergere
  5. Such a sweet face but sharp claws!
    Sunny :)

    RăspundețiȘtergere