vineri, 3 aprilie 2009

Cum sa ingrijim dintii cainilor

Un caine care isi duce viata intr-un mediu absolut natural nu necesita nici o ingrijire a dintilor.Un caine de apartament dupa 6 ani incepe sa isi piarda dintii, ceea ce este evident anormal.Incepand de la doi-trei ani vom combate aparitia tartrului dentar care, la unii catei se depune atat de abundent, incat gingia se retracta, dintii incep sa se miste si apoi cad.

Carie dentara primara, practic, nu exista la caini.Dar sub tartru se produce o adevarata gangrena a dintelui care reprezinta un focar de infectie si impiedica masticatia.Uneori cainele, din cauza durerii nu mai mananca deloc.

Pentru a preveni acest fenomen absolut deloc de dorit este ca din primele luni de viata sa-l spalam pe dinti si in special pe molari.Spalarea dintilor se va face cu o periuta normal iar pasta de dinti este fie cea speciala pentru catei fie poate fi inlocuita de bicarbonatul de sodiu.Se poate intampla cazul in care catelul nu suporta periuta de dinti, caz in care puteti apela la o bucata de fasa pe care sa o rulati in jurul degetului.

O data la 30 de zile este recomandabil sa faceti aceasta operatiune iar de indata ce semnalati un depozit de culoare galben inchis va recomand sa faceti o vizita medicului veterinar.

2 comentarii:

  1. Aveţi veterinar? sau la fel ca şi câini? Informaţiile dvs. este foarte buna, dar se adaugă bicarbonat de sodiu în gumă pe presiune provoacă durere. Îmi place de câine. Am văzut filmul Hotel de câini?
    Vă mulţumim pentru vizită şi comentariu!
    (I'm sorry,if you don't undestand. I used a google's translator)

    RăspundețiȘtergere