miercuri, 27 mai 2009

Cele mai frumoase flori..



Exista in natura trandafiri de diferite culori si nuante, iar cand ii oferim, fiecare culoare poarta o anumita semnificatie. De exemplu, se spune ca rosul reprezinta pasiunea, albul inocenta, galbenul gelozia, iar albastrul armonia. Dar cum trandafirul albastrul nu exista in natura in ciuda a secole de incercari de incrucisari intre soiuri de trandafiri, acesta a devenit simbolul imposibilului si al absolutului. De exemplu, in mitologia chinezeasca trandafirul albastru reprezinta speranta in cazul unei iubiri imposibile. Iar in mitologia bulgara, cui descoperirea un tradafir albastru i se indeplinea orice dorinta.

7 comentarii:

  1. trandafirul albastru....cerem prea mult?probabil!
    mi-aduc aminte ca,prin clasa a-7-a era un baiat care ma placea,si m-a intrebat ce sa-mi daruiasca."un trandafir albastru"i-am zis.a-2-a zi am gasit in banca un trandafir albastru..si banca devenise la fel.

    RăspundețiȘtergere
  2. ''Nu fiti tristi ca trandafirul isi pierde petalele... La fel ca in viata, unele lucruri trebuie mai intai sa paleasca, pentru ca apoi sa renasca.''

    RăspundețiȘtergere
  3. Thanks for leaving a comment on my blog! I decided I needed to check out yours. Love these pictures you have posted. And the kitty picture a few posts ago was so cute!! I love kitties! It's great to see where blog land can take us!

    RăspundețiȘtergere
  4. Vai ce dulce e matzucul! Frumoase toate 3 imaginile

    RăspundețiȘtergere
  5. Trandafirul albastru nu mai e un mit, de acum e realitate...cind era doar un mit...il iubeam mai mult :(

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte frumoase imagini...dar a treia imi place in mod deosebit!

    RăspundețiȘtergere