duminică, 12 iulie 2009

Greierele

Stiati ca....
Greierele isi freaca picioarele din pricina circulatiei periferice proaste scotand astfel sunetele pe care noi le numim taraituri. Ele afecteaza centrii nervosi la furnica si au ca rezultat impulsionarea activitatii ei la culegerea si depozitarea grauntelor in timpul sezonului cald.

In urma studiilor intreprinse de oamenii de stiinta francezi a rezultat ca aceste cri-cri-uri ale greierului consuma de o suta de ori mai multe calorii decat caratul grauntelor la furnica.

5 comentarii:

  1. Da, dar din nefericire, aceste insecte deosebite au o istorie încărcată de evenimente neplăcute pentru ei.
    În China şi Japonia, greierii erau prinşi, li se verifica “talentul” de solişti, iar cei mai valoroşi dintre ei erau vânduţi bogătaşilor, care îi ţineau în mici cuşti de aur şi le ascultau noaptea serenadele. Şi oamenii mai puţin înstăriţi aveau în case cântăreţi cu aripi, numai că - în cazul acestora - cuştile erau din lemn sau din bambus.
    Tot în China, de mii de ani, se organizează lupte de greieri (există chiar o asociaţie de profil la Beijing). Se desfăşoara chiar adevarate turnee, filmate cu camere video extrem de performante (capabile să surprindă cele mai mici detalii şi să mărească foarte mult imaginea) şi transmise pe anumite canale TV. Şi tot din Orient mai vine un obicei urât, nu tocmai obişnuit în legătură cu sărmanii greieri: acela de a-i mânca... Bine rumeniţi şi crocanţi, ca aripioarele de pui, sunt consideraţi devărate delicatese în China.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am sa critic fotografia:
    Bravo!

    Cu ce aparat lucrezi?

    RăspundețiȘtergere
  3. Pina acuma am pronuntat greieri cu c (stiind bineinteles care este diferenta intre creieri si creier). Merci!

    Sper ca se poate ierta findca am plecat din Romania la 3 ani.

    RăspundețiȘtergere