vineri, 28 august 2009

Pisica neagra

Stiati ca.....
  • Regele Charles I avea o pisica neagra despre care credea ca ii poarta noroc, astfel ca acea pisica era pazita cu strasnicie zi si noapte. Coincidenta sau nu, a doua zi dupa ce pisica a murit, Regele a fost arestat si condamnat la moarte.
  • La inceputul mileniului se credea ca pisicile negre pazesc pescarii plecati in larg de furtuni sau de orice alte evenimete neprevazute, astfel incat sotiile pescarilor tineau pe langa casa cate o pisica neagra. Pisicile negre erau atat de dorite, ca de multe ori erau furate.
  • Sunt considerate ca animale ce poarta noroc pentru ca se spune ca o pisica are 9 vieti, iar cifra 9 este considerata o cifra care aduce bunastare si noroc.
  • Tot la inceputul mileniului, parul de pisica neagra era folosit de fetele sau femeile care primeau o cerere in casatorie si nu stiau ce sa raspunda; ele luau trei fire de par de la o pisica neagra si le lasau sa cada in pragul casei; in functie de litera pe care cele trei fire o formau ( N – No, Y- yes) ele dadeau un raspuns pozitiv sau negativ.
  • Pisicile negre au devenit un simbol al sarbatorii de Hallowen deoarece se credea ca sufletele celor decedati se intorc pe pamant sub forma de animal, iar o pisica neagra parea cea mai verosimila varianta.

7 comentarii:

  1. I once had a lovely black cat who went hunting with our three dogs. I used to love to watch him try to leap from a flat on his side position to straight up so he could try to catch our barn swallows.

    RăspundețiȘtergere
  2. Entoces se creian afortunados por tener un gato...y hoy dia aqui en españa algunas de nosotras luchamos para que no los maten porque estan en la calle.
    Saludos

    RăspundețiȘtergere
  3. ce fain, eu am un pisoi negru si inca 3 pui mici :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Hi Dyanna, thank you for dropping by my blog and wishing Marcy a happy birthday. I loved your post about the black cat, and it is good to know that in some places they are good luck rather than bad. I thought if a black cat crossed your path, you would have bad luck...many people have gone a long ways out of their way to avoid this. (((HUGS))) T

    RăspundețiȘtergere
  5. What a beautiful cat. Very interesting information, thank you.
    Sunny :)

    RăspundețiȘtergere